Osteopathie

Praktijk

Augustus 2009 kwamen wij hier in Limburg, Kortessem (Wintershoven) totaal onbekend aan, nu kennen we al een hoop mensen en ben ik blij er al zelf veel te mogen herkennen. Na 25 jaar kinesitherapie en 15 jaar Osteopathie praktijk in Oost-Vlaanderen ben ik tevreden reeds 5 jaar een steentje in de gezondheid van deze streek van Limburg te kunnen bijdragen.

Osteopathie

Wat is het verschil nu eigenlijk ? Het is een gespecialiseerde behandeling waarbij het gehele lichaam betrokken wordt. Via onderzoek, testen op weke delen met de zachte JONES technieken en eventueel normalisatie of manipulatie komen tot een oplossing van allerlei klachten. Deze kunnen heel specifiek en acuut zijn maar ook al jaren aanslepen en diffuus aanwezig zijn.

Meest gekende aandoeningen voor de Osteopathie zijn specifiekere rug- en nekklachten met of zonder uitstralingspijnen, zeker SYNDROMEN zoals Carpal Tunnelsyndroom, Tennis- en golfelleboog, Hielspoor, Compartiment syndroom, Impingment,enz.ZONDER CHIRURGIE. Tracht eerst de natuurlijke herstelmechanismes te gebruiken! Jammer genoeg nog te weinig gekend of geapprecieerd in de medische wereld!

Uiteraard belangrijke hoofdpijnen, spierpijnen, SPORTLETSELS, huil- en reflux baby’s, KISS en KIDD kinderen, eet- en stoelgang stoornissen.! Overbelastingsproblemen bij jonge sportertjes ! Denk aan het belang van ontwikkeling en groeischijven op jonge leeftijd. die zijn belangrijker dan prestaties Steunzolen en andere hulpmiddelen vóór de puberteit zijn meestal overbodig

Bijzondere bekwaamheden verworven bij de kinesitherapie, waaronder Manuele therapie helpen mij een nog beter doorzicht te verkrijgen tijdens de Osteo behandeling om op slechts ENKELE sessies tot uw genezing te komen.

Meerwaarde behandelingen

Strain-Counterstrain (JONES), Neurostructural Integration Therapie (NST), Roptrotherapie, LASERNEEDLE behandeling, craniële osteo, Cranio-sacrale therapie, Auriculo-acupunctuur