Medische pedicure

Waarom een medisch pedicure?

Een behandeling door een medisch pedicure is meer dan enkel een verzorging van de nagel en nagelomgeving. U kunt er ook terecht voor het verwijderen van likdoorns, eelt, eeltranden en kloven. Daarnaast behandelt de medisch pedicure ook verdikte nagels, schimmelnagels en ingegroeide nagels.

Een medisch pedicure voert ook gespecialiseerde behandelingen uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de risicovoet, waarbij ten gevolge van ziekte (reuma, diabetes, kanker, …) of een andere oorzaak (ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico op complicaties aanwezig is. De medisch pedicure heeft kennis van de verschillende contra-indicaties bij de behandelingen.

Afhankelijk van de klachten voert de medisch pedicure podologische technieken uit. Er worden ortheses (op maat van de klant) gemaakt. Eveneens worden er nagelreconstructies uitgevoerd. Bij klachten van een ingegroeide nagel kan er eventueel een tamponagetechniek toegepast worden of een nagelbeugel geplaatst worden. De medisch pedicure geeft indien nodig advies over de voetstand en schoenkennis.

De podologische technieken zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medische pedicure weet wanneer er doorverwezen dient te worden naar andere disciplines (podoloog, orthopedist, …).

Uiteraard kan u er ook terecht voor een spa pedicure (na de voetverzoring) waarbij er een voetbad, een peeling en een massage wordt gegeven. Voor het lakken van de nagels kan u ook bij de medisch pedicure terecht.

Voor specifieke massage technieken aan onderbeen en voet wordt er doorverwezen naar de massagethereapeut en voetreflexoloog.